Si aktívny mladý človek, ktorý by chcel prispieť k pozitívnej zmene svojej komunity, no zatiaľ nevieš ako? Tak potom je tento projekt ušitý presne na teba! Náš dlhodobý Erasmus+ projekt s názvom Social Youth: The Entrepreneurship for the Future sa zameriava na podporu sociálneho podnikania mládeže pomocou digitálnych médií v kombinácii s metodológiou NFE a praktickým vzdelávaním medzi mimovládnymi organizáciami a mladými ľuďmi.

Jednoducho povedané, hľadáme 6 mladých ľudí, ktorým dáme know-how na to ako vytvoriť efektívny business plán na posilnenie a udržanie sociálneho medzikultúrneho digitálneho podnikania. Celé to odštartujeme mládežníckou výmenou 7.-16. novembra v Bologni (Taliansko).

Koho presne hľadáme?

Hľadáme 6 motivovaných mladých ľudí od 18 do 30 rokov, ktorí:

  • Majú záujem získať podnikateľské zručností a kompetencie posilňujúce ich zmysel pre iniciatívu;
  • Chcú sa zlepšiť v oblasti digitálnej komunikácie a marketingu;
  • Majú motiváciu založiť vlastné iniciatívy sociálneho podnikania;
  • Sú odhodlaní zúčastniť sa dlhodobej aktivity, ktorá zahŕňa nielen mobilitu (mládežnícku výmenu), ale aj vytvorenie miestneho hubu a následných iniciatív;
  • Majú angličtinu na komunikatívnej úrovni
  • Sú občanmni alebo rezidentmi Slovenska

Podmienkou zapojenia do projektu je okrem iného účasť na mládežníckej výmene v Bologni, ktorá účastníkom poskytne jedinečnú príležitosť rozvinúť svoju kreativitu a posilniť ich postavenie a zmysel pre iniciatívu prostredníctvom dlhodobej príležitosti na vzdelávanie a vývoja malého sociálneho a digitálneho projektu.

Program aktivity je štruktúrovaný okolo štyroch hlavných tém:

  • podnikateľský plán
  • marketing
  • podnikateľské mäkké zručnosti
  • ako rozvíjať sociálne a udržateľné podnikanie.

Kedy a kde?

Mládežnícka výmena sa uskutoční v termíne 7.-16. november 2022 v talianskom meste Bologna. Účastníci budú ubytovaní v hosteli Combo https://thisiscombo.com/it/location/combo-bologna/). Do projektu sú zapojené aj organizácie z Talianska a Španielska, ktoré taktiež vyšlú svojich účastníkov.

Ubytovanie a strava sú hradené priamo organizátormi, pričom cestovné náklady budú všetkým preplatené po návrate z mobility.

Čo sa bude diať po mládežníckej výmene?

Po návrte z mobility budú mať účastníci jedinečnú príležitosť pretaviť nadobudnuté poznatky a osvedčené postupy do praxe!  Každá národná skupina preto zriadi jeden tzv. lokálny hub, do ktorého zapoja miestnu sieť zainteresovaných ľudí a organizácií a budú v rámci neho pokračovať v práci začatej už počas mobility v Bologni s cieľom implementovať svoje sociálne a digitálne iniciatívy na miestnej úrovni. Budú mať tiež možnosť podieľať sa na tvorbe podcastu o digitálnom podnikaní!

Slovenských účastníkov bude po celý čas podporovať tím Európskeho Dialógu, ktorý bude v kontakte s lokálnymi partnermi, a to podľa vybranej témy lokálneho projektu (napr. s miestnymi firmami či mimovládnymi organizáciami, ktoré sa zameriavajú na podobné témy atď.)

Jednotlivé národné tímy budú v tejto veci pravidelne komunikovať nie len so svojou organizáciou (v tomto prípade s Európskym Dialógom), ale španielska partnerská organizácia Dideas bude po celý čas dohliadať na prácu každej skupiny prostredníctvom pravidelných videohovorov, počas ktorých im bude navrhovať zlepšenia a dávať spätnú väzbu.

Pre viac info o projekte ako aj detaily o tom ako sa dostať na miesto mobility v Bologni si prosím pozrite SYEF infopack

Dokedy sa môžete prihlásiť?

V prípade záujmu nám pošlite vaše CV a krátky motivačný list v slovenčine na adresu info@europskydialog.eu najneskôr do 20.10.2022 (00:00 CET). Ak máte doplňujúce otázky, neváhajte nás kontaktovať na vyššie spomenutej mailovej adrese.

Comments are disabled.