Viacerí z Vás nám posielate otázky, na čo je vôbec dobrá takáto iniciatíva na sociálnej sieti, keď ako členská krajina Európskej únie máme právo, aby náš prezident vystúpil Európskom parlamente. My vieme, že máme právo, aby prezident Kiska v europarlamente vystúpil.

Treba si však uvedomiť, že toto nie je žiadna petícia, ale „len“ neformálna iniciatíva, ktorou chceme upozorniť, aby sa na takéto veci nezabúdalo, keďže posledným slovenským prezidentom, ktorý na pôde Európskeho parlamentu vystúpil, bol Rudolf Schuster v máji roku 2001.

To znamená, že za 11 rokov od vstupu Slovenska do EÚ nevystúpil ani raz  slovenský prezident v europarlamente! Pre porovnanie s našimi susedmi z Čiech môžeme vidieť, že obaja prezidenti po vstupe do EÚ (Klaus, Zeman) vystúpili  v EP! Bola by preto škoda, aby sme takúto možnosť nevyužili.

Možno si poviete, že je to zbytočnosť. Ale presne aj takéto „zbytočnosti“ vedia krajinu zviditeľniť v dobrom svetle nielen v očiach krajín EÚ, ale aj celého sveta. Slovensko je malá krajina a každé zviditeľnenie nás môže posunúť dopredu.

 

 

 

 

Comments are disabled.