Ako môžem pomôcť svojej škole, svojim spolužiakom? Ako môžem ja sám pomôcť úrovni vzdelávania na Slovensku? Tieto predmetné otázky zazneli počas víkendového tréningu za účasti žiakov z 11 vybraných stredných škoľ.

Počas víkendu 17.10 – 19.10.2014 odštartoval tréningom stredoškolských koordinátorov v Senci nový ambiciózny projekt EuroSchool, ktorý je zameraný na zlepšenie situácie niektorých aspektov školstva na Slovensku.

„Tento víkend vytvoril okrem skvelého pracovného prostredia aj kolektív mladých ľudí odhodlaných pracovať pre myšlienku zmeniť svoje okolie. Účastníci si z tréningu odniesli množstvo motivácie, prečo projekt realizovať“ povedal pre Európsky Dialóg tvorca projektu Matúš Jarolín.

SONY DSC

Autori projektu si vzali za cieľ zlepšiť školstvo v aspektoch, v ktorých je dlhodobo prehliadané. Tou oblasťou je priamy kontakt a integrácia študentov stredných škôl a vysokých škôl. Celý zámer projektu vzišiel zo skutočnosti, že súčasní žiaci stredných škôl majú len pramálo informácií o tom aké možnosti sa im budú črtať vo svete, ktorý príde po maturite.

EuroSchool je odpoveďou na tieto otázky, pričom práve v Senci boli perspektívni mladí koordinátori projektu zaškoľovaní ako to dokázať. Projekt poskytuje množstvo činností, ktorých podtónom je bližšia integrácia týchto dvoch skupín do jednej komunity. Prostredníctvom podprojektov ako je Mini-Erasmus, KecyVečer, support sekcií Erasmus Student Network, jazykové kurzy sprostredkované Erasmus študentami a iné, budú študenti postupne sami získavať informácie a schopnosti, ktoré zlepšia ich perspektívu do budúcnosti.

SONY DSC

 

Projekt organizuje pracovný tím z Erasmus Student Network Slovakia (ESN SK) Stredoškolskej študentskej únie (ŠUS).

Comments are disabled.