Preskúmanie sveta AI a jeho prínosu pre prácu s mládežou, ale aj medzikultúrne vzdelávanie a budovanie partnerstiev. Takto by sme mohli zhrnúť skúsenosti dvoch členov nášho tímu, ktorí sa zúčastnili Erasmus+ školenia Carpe DIEM! (Digitálna inovácia vo vzdelávaciej metodológii), ktoré organizoval tím Associazione InCo – Molfetta APS od 10. do 16. októbra 2023. Bol to projekt realizovaný v rámci ich Erasmus+ KA1 Akreditácie.


Koordinátor projektu vytvoril Brožúru, ktorá poskytuje informácie o partneroch, metodiku a súhrn všetkých vzdelávacích aktivít realizovaných v rámci školenia a rôzne užitočné digitálne nástroje, ktoré môžu byť prínosom pre pracovníkov s mládežou. Ak si chcete Brožúru pozrieť a prečítat, navštivte prosím webovú stránku InCo – Molfetta, alebo si ju priamo stiahnite kliknutím na tento odkaz.


Umelá inteligencia prináša výzvy, ale aj príležitosti, a preto je dôležité, aby pracovníci s mládežou dokázali byť na ne pripravení a posúvali aktivity pre mladých ľudí vpred. Účastníci Carpe DIEM! sa oboznámili s návrhom Európskej regulácie (Akt o umelej inteligencii, EU AI Act) a diskutovali o tom, ako môže umelá inteligencia pomôcť vyriešiť skutočné výzvy, ktoré sa týkajú mládeže.

Celé školenie bolo zároveň malým veletrhom. Kreatívne myšlienkové mapy na Padlete, ChatGPT, INEDNET Onboarding programme, DiGi YOUTH, Educaplay, H5P, Miro, Delve, Canva, Kahoot, Mentimeter, Socrative alebo Worldwall sú digitálnymi pomocníkmi pre pracovníkov s mládežou a účastníkov zdieľali, ako ich efektívne používať.

Navštívili aj kreatívcov zo startupu Techloop a ponorili sa do sveta Hevolus Metaverse Company v meste Taranto.

Carpe DIEM! bolo tiež o objavovaní podmanivých ulíc Molfetty počas prehliadky pod vedením Luigiho a tiež o tom byť na chvíľu „miestnymi“ vďaka INDI. Do talianskej kultúry sa účastníci ponorili aj pri príprave chutných cestovín orecchiette pod vedením tímu Aria di Mare a príprave večerí v domoch miestnych rodín.

Molfetta je synonymom učenia, inšpirácie, pulzujúcej kultúry, vrúcnosti, nezabudnuteľných zážitkov a priateľstiev!


Projekt Carpe DIEM! bol financovaný Európskou úniou. Vyjadrené názory a postoje sú názormi a vyhláseniami autora(-ov) a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskej únie alebo Európskej výkonnej agentúry pre vzdelávanie a kultúru (EACEA). Európska únia ani EACEA za ne nepreberajú žiadnu zodpovednosť.

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *