V dnešnom rýchlo sa meniacom svete je úloha pracovníkov s mládežou pri formovaní budúcnosti nesmierne dôležitá. Práve oni v roli obhajcov a mentorov nasledujúcej generácie nesú jedinečnú zodpovednosť viesť, inšpirovať a posilňovať mladých ľudí. Téma ľudských práv a inklúzie by mala byť jednou z ich priorít. 

V ére stále sa zvyšujúcej rozmanitosti, digitálneho veku a komplexných globálnych výziev je nevyhnutné vybaviť pracovníkov s mládežou nástrojmi na riešenie rastúcich nenávistných prejavov, podporu mediálnej gramotnosti a porozumenie hraniciam slobody prejavu. Okrem toho musia pracovníci s mládežou čeliť nárastu extrémizmu, chrániť ľudské práva a zabezpečiť, aby boli potreby rôznych menšinových skupín uspokojené. Zdá sa to ako ťažká úloha, no spoločnými silami vieme nájsť recept ako k týmto témam citlivo pristupovať a robiť prácu s mládežou viac inklúzivnejšou. 

Naše školenie pre pracovníkov s mládežou sa zaoberá týmito kritickými témami a pomôže účastníkom zvýšiť ich efektívnosť, vytvoriť pozitívne zmeny a presadzovať budúcnosť, v ktorej sú práva a potenciál každého mladého človeka naplnené na maximum. Staňte sa súčasťou nášho Erasmus+ školenia s názvom “EmpowerED: Advocates for Inclusion and Human Rights

Koho hľadáme?  

3 motivovaných pracovníkov s mládežou/ učiteľov/ trénerov/ facilitátorov/ mentorov/ koučov/  projektových manažérov alebo členov neziskových organizácií od 18+ rokov s aktívnou angličtinou, ktorí sú ochotní získať nové kompetencie v oblasti ľudských práv, mediálnej gramotnosti, slobody prejavu, boja proti extrémizmu, inkluzívnosti, riešenia konfliktov a verejnej obhajoby.

Kedy a kde?

Školenie potrvá 7 dní a bude sa konať od 4. do 10. decembra 2023 (vrátane cestovania) v Trnave (Hrnčiarovce nad Parnou) na Slovensku v príjemnom rustikálnom penzióne Na Mlyne (http://www.namlyne.sk/-o-nas). Organizátori poskytnú účastníkom ubytovanie a stravu, a náklady na cestovné budú všetkým zúčastneným preplatené po ukončení školenia po predložení potrebných dokumentov.

Aké kompetencie účastníci získajú?

Účastníci školenia získajú rôznorodé kompetencie zamerané na aktuálne výzvy našej dnešnej doby, v ktorej sa rôzne menšiny necítia akceptované a dokonca sa cítia ohrozené. Počas programu účastníci:

  • Preskúmajú rôznorodé spektrum menšinových skupín a ich jedinečné potreby so zameraním na podporu kultúry a inkluzívnosti v rámci práce s mládežou.
  • Získajú hlboké znalosti medzinárodných rámcov a dohôd o ľudských právach, čo im umožní obhajovať a chrániť práva mladých ľudí a rôznych menšín na celosvetovej úrovni.
  • Rozvinú kompetencie mediálnej gramotnosti prispôsobené potrebám pracovníkov s mládežou, čo im umožní kriticky analyzovať a navigovať digitálnym prostredím.
  • Porozumejú komplexným hraniciam slobody prejavu, čo im umožní orientovať sa v priestore, kde sa toto základné práva stretáva so zodpovednou komunikáciou a jej dôsledkami pre prácu s mládežou.
  • Rozvinú svoju schopnosť rozpoznávať a bojovať proti nárastu extrémizmu medzi mládežou prostredníctvom stratégií na ranný zásah, prevenciu a posilňovanie odolnosti mládeže.
  • Spoznajú  efektívne metódy na podporu rešpektu, empatie a inklúzie prostredníctvom rôznych aktivít, vytváranie bezpečných priestorov pre rôznorodú mládež, aby sa zapojila do zmysluplných dialógov a spolupráce.
  • Objavia inovatívne prístupy a osvedčené postupy na zlepšenie práce s mládežou, zabezpečenie toho, aby sa každý mladý človek cítil ocenený, zastúpený a vypočutý.
  • Rozvinú tiež zručnosti potrebné na efektívnu obhajobu verejných záujmov a presadzovanie pozitívnych sociálnych zmien. 

Detailné info o školení nájdete v Infopacku pre účastníkov.

Deadline na prihlásenie:

Uzávierka pre prihlásenie je 16. novembra 2023 o 00:00 hod. CET. Záujemcovia sa môžu prihlásiť  zaslaním svojho životopisu a krátkeho motivačné listu na adresu info@europskydialog.eu 

V prípade doplňujúci otázok sa ozvite na uvedený email. Tešíme sa na Vaše prihlášky! 🙂

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *