Erasmus+ ponúka jedinečnú príležitosť mladým ľuďom zo Slovenska zúčastniť sa na mládežníckej výmene v talianskom meste Cagliari, ktorá sa bude konať od 21. do 29. októbra 2024. Tento projekt, s názvom Youth Led European Parliament, je zameraný na posilnenie demokracie, aktívneho občianstva a európskych hodnôt medzi mladými ľuďmi.

Hľadáme 4 účastníkov vo veku 17 až 25 rokov a 1 vedúceho skupiny(bez vekového limitu), ktorý bude zodpovedný za koordináciu skupiny a podporu počas výmeny. Uprednostňujeme mladých ľudí, ktorí sa ešte nezúčastnili na medzinárodných projektoch, a ktorí majú motiváciu spoznávať nové kultúry a venovať sa téme aktívneho občianstva. Vedúci skupiny by mal mať predchádzajúce skúsenosti s mládežníckymi výmenami a mal by mať blízko k téme projektu.

Na výmene sa budeme venovať viacerým zaujímavým témam, ako sú napríklad úloha Európskeho parlamentu, boj proti euroskepticizmu, demokratické hodnoty, dialóg, vzájomný rešpekt a solidarita. Počas výmeny sa účastníci zúčastnia rôznych interaktívnych workshopov, stretnutí s politikmi a simulácie zasadania Európskeho parlamentu, kde si môžu vyskúšať úlohu európskych poslancov.

Program bude obohatený aj o kultúrne výlety do menej turistických miest Sardínie a stretnutia s inšpiratívnymi osobnosťami, ktoré v svojich komunitách dosiahli významné zmeny.

INFOPACK mládežníckej výmeny, kde môžete nájsť viac informácii o projekte.

Prečo sa prihlásiť?

  • Získaš nezabudnuteľnú skúsenosť v medzinárodnom prostredí.
  • Spoznáš nových priateľov z celej Európy.
  • Zlepšíš svoje komunikačné a organizačné schopnosti.
  • Dozvieš sa viac o fungovaní Európskej únie a ako môžeš prispieť k zmene vo svojej komunite.

Neváhaj a prihlás sa do 30. septembra 2024!

Všetky náklady na cestu, ubytovanie a stravu sú hradené.

Stačí vyplniť jednoduchý formulár a pridať sa k nám na túto skvelú cestu.

Prihlasovací formulár TU.

Ak chceš vedieť viac, kontaktuj nás na emailovej adrese: info@europskydialog.eu

Cagliari, hlavné mesto Sardínie, ťa očakáva s otvorenou náručou! Poznáme ho nielen ako mesto s bohatou históriou a krásnou plážou Poetto, ale aj ako miesto, kde sa stretávajú kultúry z celého sveta.

Tešíme sa na teba!

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *