Študuješ žurnalistiku či máš začiatočnícku prax v oblasti žurnalistiky? Alebo máš len pocit, že ti písanie fakt ide a tvojím snom je stať sanovinárom? Tak sa prihlás na Erasmus+ tréning pre mladých novinárov v Litve!

Na čo sa môžu účastníci tešiť?

  • zoznámia sa s litovskými a zahraničnými odborníkmi z oblasti analytickej a investigatívnej žurnalistiky, ktorí im poskytnú prednášky o princípoch a etike žurnalistiky, technikách rozhovorov, spôsoboch práce so zdrojmi, metódach investigatívnej a analytickej žurnalistiky, kreatívnom žurnalistickom písaní.
  • dozvedia sa o metódach, ktoré novinári využívajú na získavanie a overovanie informácií;
  • naučia sa interpretovať a vizualizovať štatistiky;
  • po absolvovaní programu budú vedieť rozlíšiť medzi spoľahlivými informáciami a hoaxami/manipuláciou;
  • naučia sa bezpečne komunikovať v online priestore;
  • s pomocou profesionálnych novinárov rozpracujú novinársku tému a sami napíšu analytický článok, ktorý organizátori uverejnia
  • uvedomia si, akou mocnou zbraňou môže byť profesionálna a etická žurnalistika pri odhaľovaní porušovania ľudských práv.

Kedy a kde?

Tréning sa uskutoční v termíne  17. – 21. marca 2022. Účastníci budú hostení v Innovators Valley v Antalieptė (Litva).

Ubytovanie a strava budú hradené organizátorom, cestovné náklady budú preplatené do výšky 275 EUR.

Koho hľadáme?

Prednosť majú študenti žurnalistiky alebo tí, ktorí už v oblasti médií pracujú. Projekt je otvorený pre mladých novinárov vo veku od 16 do 25 rokov, ktorí hovoria anglicky na komunikatívnej úrovni.

Dokedy sa môžete prihlásiť?

V prípade záujmu zúčastniť sa tréningu nám pošlite krátky motivačný list spolu so životopisom na adresu info@europskydialog.eu najneskôr do 6.3.2022.

Infopack k projektu nájdete tu:  INFOPACK

Comments are disabled.