Aj tento rok sa uskutoční obľúbená Olympiáda o Európskej únii, ktorú pravidelne organizuje Fakulta sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Sme hrdí, že Európsky Dialóg môže byť opäť jej partnerom a chceme povzbudiť všetkých mladých ľudí, aby sa zapojili!

Olympiáda je jedinečná vedomostná súťaž pre stredoškolákov z celého Slovenska a je skvelou príležitosťou, ako prehĺbiť svoje vedomosti o fungovaní Európskej únie, zlepšiť svoje komunikačné schopnosti a nadviazať nové priateľstvá. Je to výborná cesta ako sa dozvedieť viac o politickom systéme EÚ a významnej histórii Európskej únie, ktorá je naším životným priestorom a obrovským spôsobom prispieva ku kvalite života na Slovensku.

Súťaž je otvorená pre všetky typy stredných škôl. Každá škola môže prihlásiť viacero tímov, pričom tím tvorí trojica študentov a jeden pedagogický zamestnanec.

Dôležité termíny:

Prihláste svoj tím do 5. 10. 2024 prostredníctvom vyplnenia TOHTO formuláru
Elektronické kolo sa uskutoční 21. 10. 2024 (vo forme online testových otázok)
Finále: 8. 11. 2024 v Aule Jozefa Matúša na FSV UCM v Trnave
Súťaž organizuje Európske centrum pre občiansku excelentnosť (ECCE) na Fakulte sociálnych vied UCM v Trnave, v spolupráci s partnermi – Kancelária Európskeho parlamentu, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, europoslanci Lucia Yar, Michal Wiezik a my, Európsky Dialóg.

Viac informácií nájdete na webstránke organizátora TU. V prípade otázok kontaktujte Mgr. Stelu Olejárovú, PhD., na stela.olejarova@ucm.sk

Nezmeškajte túto šancu stať sa súčasťou niečoho výnimočného a ukázať svoje znalosti o Európskej únii! Pre víťazov čaká zájazd do Bruselu/Štrasburgu a iné hodnotné ceny.

Plagát podujatia:

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *