Milí mladí Európania! Pri príležitosti volieb do Európskeho parlamentu sme si pre vás pripravili malú súťaž s atraktívnymi cenami.  Súťaž nesie názov „Čo EÚ znamená pre generácie?“ a organizuje ju Európsky Dialóg s podporou Európskeho parlamentu za asistencie Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku. 

O čo ide?

Táto súťaž je určená pre všetkých mladých ľudí od 18 do 30 rokov, ktorí chcú ukázať, čo pre nich znamená členstvo v EÚ a zároveň porovnať svoje postoje s názormi starších generácií. Cieľom súťaže je podporiť účasť na eurovoľbách a zvýšiť povedomie o Európskej únii.

Ako sa zapojiť?

Stačí vytvoriť krátke video, v ktorom odpoviete na otázku „Čo EÚ znamená pre vás a vašu generáciu?“ a porovnáte svoju odpoveď s odpoveďami starších ľudí, ako sú vaši rodičia alebo starí rodičia. Video by malo byť natočené na výšku, nemalo by presiahnuť 3 minúty (ideálne 90 sekúnd) a musí byť v slovenskom alebo anglickom jazyku.

Podmienky účasti:

  • Súťaž je otvorená pre občanov EÚ s pobytom na Slovensku vo veku od 18 do 30 rokov.
  • Video musí obsahovať aspoň dvoch účinkujúcich z rôznych generácií.
  • Každý autor môže prihlásiť iba jedno video.
  • Video musí byť originálne a nesmie obsahovať nevhodný obsah.

Termín uzávierky:

Videá môžete prihlásiť do 20. júna 2024 do 23:59 slovenského času prostredníctvom online prihlášky, ktorú nájdete TU.

Hodnotenie a výhry:

Vaše videá bude hodnotiť odborná porota zložená z členov Európskeho Dialógu a zástupcov Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku. Najlepšie tri videá získajú zaujímavé ceny:

  1. miesto: Výlet do Viedne pre tri osoby s komentovanou prehliadkou a návštevou centra “Europa Experience”.
  2. miesto: Medzinárodný vlakový lístok/lístky v hodnote do 100 EUR.
  3. miesto: Voucher v hodnote 50 EUR na nákup elektroniky.

Víťazi budú informovaní e-mailom a výsledky súťaže budú zverejnené na webovej stránke Európskeho Dialógu a na našich sociálnych sieťach.

DETAILNÉ INFORMÁCIE O PODMIENKACH ÚČASTI V SÚŤAŽI A TECHNICKÝCH POŽIADAVKÁCH NA VIDEO NÁJDETE V ŠTATÚTE NIŽŠIE:

Prečo sa zapojiť?

Táto súťaž je skvelou príležitosťou na vyjadrenie vašich názorov, posilnenie angažovanosti v európskych záležitostiach a zároveň môžete vyhrať skvelé ceny. Ukážte, čo pre vás znamená Európska únia a inšpirujte aj ostatných k účasti na eurovoľbách!

Tešíme sa na vaše kreatívne príspevky!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Súťaž „Čo EÚ znamená pre generácie?“ je súčasťou projektu „Blízke stretnutia európskeho druhu“, ktorý je financovaný Európskym parlamentom a jeho cieľom je najmä zvýšiť účasť na voľbách do Európskeho parlamentu. Názory a postoje vyjadrené v tejto výzve sú názormi a vyhláseniami autora(-ov), resp. Európskeho Dialógu, a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskeho parlamentu. Európska únia ani Európsky parlament za ne nepreberajú žiadnu zodpovednosť. 

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *