V dnešnej dobe, keď internet zohráva centrálnu úlohu v našich životoch, je nevyhnutné rozumieť a chrániť ľudské práva aj v digitálnom priestore. Pracovníci s mládežou zastávajú významnú rolu pri zvyšovaní povedomia mladých ľudí o ich digitálnych právach, hraniciach slobodného prejavu a spôsobe, ako sa brániť proti online útokom. Toto školenie vás vybaví nástrojmi a poznatkami na riešenie nenávistných prejavov, riadenie konfliktov v digitálnom priestore a podporu bezpečného a rešpektujúceho online prostredia.

Počas interaktívnych workshopov a diskusií pod vedením odborníkov budú účastníci skúmať kľúčové témy, ako sú hranice slobodného prejavu, medzinárodná ochrana ľudských práv a dôležitosť online bezpečnosti a netikety. Naším cieľom je vytvoriť budúcnosť, v ktorej bude digitálny priestor rešpektovaný rovnako ako ten fyzický.

Koho hľadáme?

Hľadáme 3 motivovaných účastníkov zo Slovenska, vrátane cudzincov s trvalým/prechodným pobytom na Slovensku, ktorí sú starší ako 18 rokov a pôsobia ako pracovníci s mládežou, učitelia, doktorandi, tréneri, facilitátori, mentori alebo členovia personálu či dobrovoľníci neziskových organizácií. Ak máte záujem získať nové kompetencie v oblasti ľudských práv, riadenia konfliktov online a podpory digitálnej bezpečnosti, toto školenie je pre vás!

Kedy a kde?

Sedemdňové školenie sa uskutoční od 2. do 8. decembra 2024 (vrátane cestovných dní) v Trnave (Hrnčiarovce nad Parnou), v útulnom rustikálnom penzióne Na Mlyne (http://www.namlyne.sk/-o-nas) iba pár metrov od Trnavy. Ubytovanie a strava budú zabezpečené organizátormi, a náklady na cestovanie budú účastníkom preplatené po skončení školenia po predložení potrebných dokladov. Školenie je podporené z prostriedkov programu Erasmus+ Európskej únie. Európsky Dialóg je držiteľom akreditácie na hosťovanie takýchto podujatí a náš tím má v tejto oblasti dlhoročné skúsenosati.

Aké kompetencie účastníci získajú?

Účastníci nadobudnú širokú škálu kompetencií potrebných na riešenie výziev v oblasti ľudských práv v digitálnom svete:

  • Pochopia právne hranice slobodného prejavu a naučia sa, ako sa pohybovať v zložitom priestore, kde sa stretáva sloboda prejavu s rešpektom a zodpovednou komunikáciou.
  • Získajú prehľad o mechanizmoch ochrany ľudských práv v digitálnom veku.
  • Naučia sa stratégie na boj proti nenávistným prejavom online, kyberšikane a digitálnemu obťažovaniu, čím prispejú k bezpečnejšiemu digitálnemu prostrediu pre všetkých.
  • Rozvinú zručnosti riadenia konfliktov v digitálnom priestore, podporujúc rešpektujúce interakcie online.
  • Oboznámia sa s princípmi digitálnej bezpečnosti a netikety na podporu mladých ľudí pri ich online interakciách.
  • Preskúmajú koncept „moje digitálne ja“ a pochopia práva a zodpovednosti digitálnych občanov v 21. storočí.

Ako sa prihlásiť?

Prihlášky môžete zasielať najneskôr do 31. októbra 2024, do 00:00 CET. Prihlásiť sa môžete vyplnením registračného formulára: PRIHLASOVACÍ FORMULÁR

Pre ďalšie informácie kontaktujte Denisu Karabovú na e-maile: d.karabova@europskydialog.eu alebo telefonicky na +421908203410.

Nezmeškajte príležitosť získať cenné skúsenosti, ktoré vám pomôžu v profesionálnom i osobnom raste. Tešíme sa na vaše prihlášky!

No comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *